דאגות בריאות האישה ואוסטאופורוזיס

אוסטאופורוזיס היא מגיפה שקטה המשפיעה כיום על יותר מ-200 מיליון אנשים ברחבי העולם. זוהי מחלה שבה צפיפות העצמות יורדת, מה שהופך אותן לנקבוביות ומועדות לשבר. אם אינו מטופל, מצב זה עלול להוביל לשברים כואבים, נכות ואפילו מוות. נכון להיום, כמעט 50% מכלל הנשים מעל גיל 50 יפתחו מחלה זו. נשים נוטות יותר לפתח אוסטאופורוזיס מאשר גברים בגלל מבנה העצמות הקטן יותר וייצור האסטרוגן שלהן. מאמר זה מדגיש את התסמינים, גורמי הסיכון, הסיבות והתרופות הטבעיות הקשורים לאוסטאופורוזיס בנשים.

מהי אוסטאופורוזיס?

אוסטאופורוזיס היא מחלה ניוונית של השלד המאופיינת בצפיפות עצם וחוזק מופחתים. מצב זה גורם לסיכון מוגבר לשברים והוא קשור לרוב לנשים לאחר גיל המעבר. ארגון הבריאות העולמי מגדיר אוסטאופורוזיס כמצב שבו הסיכון לשבר גדול מהצפוי לאדם בגיל זה עקב ירידה בחוזק העצם. בעוד שהגורם המדויק לאוסטיאופורוזיס אינו ידוע, גורמים מסוימים באורח החיים יכולים להגביר את הסיכון של אדם לפתח מצב זה. אלה כוללים חוסר פעילות גופנית, צריכת אלכוהול מופרזת, עישון ותזונה לקויה. בנוסף, גורמים תורשתיים מסוימים גם הופכים אנשים לרגישים יותר לפתח אוסטאופורוזיס. אלה כוללים גיל המעבר מוקדם, משקל גוף נמוך, מסגרת קטנה והיסטוריה משפחתית.

תסמינים של אוסטאופורוזיס אצל נשים

אוסטאופורוזיס היא מחלה שקטה והתסמינים עשויים להופיע לאחר שברים בעצמות, ולגרום להרבה כאב ואי נוחות. התסמינים הנפוצים של אוסטאופורוזיס הם כדלקמן:

- שברים בעצמות - ברוב המקרים, אוסטאופורוזיס מביא לשבירת עצמות. אוסטאופורוזיס קשורה בדרך כלל לשברים בשורש כף היד, עמוד השדרה והירך.

- דלקת פרקים - מצב זה גורם לכאב ונוקשות במפרקים. זה גם משפיע על תפקוד המפרקים ויכול להשפיע לרעה על הניידות.

- שיעול - שיעול יבש ומתמשך שאינו חולף יכול להעיד על אוסטיאופורוזיס.

- כאבי גב - זהו התסמין השכיח ביותר של אוסטיאופורוזיס. כאבי גב נגרמים בדרך כלל על ידי דורבנות בעצמות או מחלת דיסק ניוונית.

- עייפות כרונית היא סימפטום נפוץ מאוד של אוסטאופורוזיס.

גורמי סיכון לאוסטאופורוזיס בנשים

אוסטאופורוזיס שכיח יותר אצל נשים מאשר אצל גברים. הסיבה לכך היא שלנשים יש שלד קטן יותר ומסת שריר קטנה יותר מאשר לגברים, מה שהופך אותן ליותר מועדות לאובדן עצם. גורמי הסיכון הם כדלקמן:

- גיל - לאחר גיל 35, נשים מתחילות לאבד בסביבות 1% ממסת העצם שלהן מדי שנה. עד גיל 50 שיעור זה עולה ל-2% בשנה. אובדן מהיר זה של מסת עצם גורם לעצמות להיות שבריריות ורגישות יותר לשבירה.

- היסטוריה משפחתית - אם לאחד או יותר מקרוביך הקרובים יש אוסטאופורוזיס, אתה נמצא בסיכון גבוה בהרבה לפתח מצב זה.

- מצבים רפואיים מסוימים - מצבים רפואיים שונים קשורים לסיכון מוגבר לאוסטאופורוזיס. אלה כוללים אנורקסיה, סוכרת מסוג 2, דלקת מפרקים שגרונית, מחלות מעי דלקתיות וממאירות.

גורמים לאוסטאופורוזיס אצל נשים

הגורם המדויק לאוסטיאופורוזיס אינו ידוע, אך גורמים מסוימים באורח החיים יכולים להגביר את הסיכון של אדם לפתח מצב זה. אלה כוללים חוסר פעילות גופנית, צריכת אלכוהול מופרזת, עישון ותזונה לקויה. בנוסף, גורמים תורשתיים מסוימים גם הופכים אנשים לרגישים יותר לפתח אוסטאופורוזיס. אלה כוללים גיל המעבר מוקדם, משקל גוף נמוך, מסגרת קטנה והיסטוריה משפחתית.

תרופות טבעיות למלחמה באוסטיאופורוזיס אצל נשים

אם אתה בסיכון לפתח אוסטאופורוזיס, עדיף לנקוט באמצעי מניעה. שינויים מסוימים באורח החיים יכולים להפחית באופן משמעותי את הסיכון לפתח מחלה זו. כלול תזונה בריאה והרבה פעילות גופנית בשגרת היומיום שלך. כמו כן, שמרו על משקל תקין כדי למנוע מתח עודף על השלד. בנוסף, אתה יכול להשתמש בתרופות טבעיות כמו כורכום, אספסת וג'ינג'ר כדי להגביר את החסינות ולהפחית את הסיכון לאוסטאופורוזיס. לצמחי מרפא אלו תכונות אנטי דלקתיות המסייעות בחיזוק המערכת החיסונית ומניעת פגיעה בעצמות. אתה יכול גם לצרוך תוספי סידן כדי לשמור על בריאות העצמות. הקפד להתייעץ עם הרופא שלך לפני נטילת תוספי סידן. אתה יכול גם לנסות דיקור, יוגה ומדיטציה כדי להפחית מתח ולקדם הרפיה.

סיכום

אוסטאופורוזיס היא מחלה הפוגעת במיליוני אנשים ברחבי העולם. נשים נוטות יותר למחלה זו בשל מבנה העצמות הקטן יותר ומסת השריר המופחתת בהשוואה לגברים. זוהי מחלה שקטה שלעתים קרובות מופיעה ללא תסמינים עד להתרחשות שבר. הדרך הטובה ביותר למנוע אוסטיאופורוזיס היא לאכול תזונה בריאה, פעילות גופנית סדירה ושמירה על משקל תקין. אתה יכול גם להשתמש בתרופות טבעיות כגון כורכום, אספסת וג'ינג'ר כדי להגביר את החסינות ולהפחית את הסיכון לאוסטאופורוזיס.